Wednesday, July 6, 2016

Roadtrip Normandië en Bretagne deel 3


En toen waren we na strand, bos en schattige kustdorpjes ineens in de grote stad: Nantes. Het begon zaterdag met prachtig (korte-broeken) weer dus volle terrassen en heerlijke ijsjes. Ook nog een bezoekje gebracht aan Les P'tites Papiers, een echte papeterie die Jurianne's ontwerpen verkoopt.


 Zondag was qua weer echter een heel ander verhaal: miezerige regen. Gewapend met paraplu naar Machines d'Île waar allerlei dieren op grootste wijze tot leven komen. Wat een wonderlijke wereld!Maandag doorgereden naar Carnac waar we in een hotel, Le Churchill, verbleven met vanaf het balkon uitzicht op zee. Die middag was het weer zelfs zo goed dat we naar het strand konden. Carnac is niet alleen een mooi kustdorpje maar ook het dorp van de megalieten. Rijen van prehistorische menhirs (grote steen) waarover als het gaat om de betekenis de meningen nog steeds verdeeld zijn.


Nou na al het gereis en alle natuurlijke en onnatuurlijke schoonheden die we gezien hebben, vonden we het tijd voor een paar dagen echt niets doen. Dus op naar Pornic, dat ik als driejarige al een keer onveilig had gemaakt. Dit keer niet op een camping maar in een hotel aan het strand. Na zeer wisselvallig weer de afgelopen 10 dagen schijnt de zon hier uitbundig en genieten we volop van het strand en de zee. 

No comments:

Post a Comment