Monday, July 4, 2016

Roadtrip Normandië en Bretagne deel 2Het meterslange geborduurde (en dus ook best imposante) wandkleed is eigenlijk het enige interessante aan Bayeux, maar daar mag je geen foto's van maken dus hier zie je een deel van de veldslag die daar ook op te zien is in stripvorm.


Op weg naar onze volgende slaapplaats, Saint Malo, stopten we bij D-Day monument Pointe du Hoc. Hier klommen de Amerikaanse Rangers tegen de rotsen op om aan land te komen,  intussen onder vuur genomen door de Duitsers. In het landschap zie je nog de kraters die de bommen toen in 1944 geslagen hebben. Al met al zeer indrukwekkend. Daarna zouden we doorrijden naar St-Mère Eglise alwaar de bekende scène uit The Longest Day plaatsvond: de parachutist die aan de kerktoren bleef hangen.  Daar bleek echter, aldus de gendarme die de hele rotonde blokte, die dag de presentatie van de equipes van de Tour de France....beetje te druk dus.
Wij waren het team van Sky onderweg al tegengekomen met een zwaaiende Wout Poels (zag natuurlijk ons Nldse kenteken). 


Next stop was dus Saint Malo. Als je de hotels ongeveer een dag van tevoren boekt dan kun je voor weinig op een prachtige locatie zitten. Hier zagen we vanaf ons dakterrasje de zee en dat maakt blij! Stadje zelf is ook leuk om te bezoeken, leuke en wat andere winkels dan de alom bekende toeristische zaakjes, maar neem dan ook wel een goedgevulde portomonnee mee...


Voor de afwisseling deden we ook een stukje bos aan op onze route. Le forêt de Paimpont om precies te zijn. Het had echt wel iets magisch met al die met mos begroeide bomen. Dit was de Chêne des Hindres...ongeveer 500jr oud. De takken waren zo dik als boomstronken zelf. No comments:

Post a Comment