Thursday, June 30, 2016

Roadtrip Normandië en Bretagne
De eerste twee nachten van onze roadtrip door Normandië en Bretagne logeerden we in een klein dorpje bij Dieppe. 's Middags brak de zon door dus we brachten een heerlijke middag door aan het strand en op de boulevard van dit kustdorpje.


Dag 2 stond in het teken van een bezoek aan Rouen. De stad met de candystriped huizen waar Jean d'Arc op de brandstapel haar einde vond. Als je er bent, ga dan zeker naar Dame Cakes waar je (what's in a name) heerlijke taartjes kunt eten. Wij namen de rabarber-merengue en de pistache-aardbei-bramen. 


Onderweg naar Honfleur konden we Étretat niet overslaan. Hier zie je de meest indrukwekkende voorbeelden van de hoge kalkrotsen van de Côte d'Albâtre. Ga niet het stadje zelf in (druk, smal en toeristisch) maar rijd naar het kerkje Chapelle Notre-Dame de la Garde. Daar kun je gratis parkeren en heb je een prachtig uitzicht!!


Na de enorm steile Pont de Normandie 'beklommen' te hebben kwamen we aan in het charmante havenstadje Honfleur. Vele leuke winkeltjes en restaurantjes concentreren zich rond Le vieux bassin. Het weer was die dag goed genoeg om 's avonds buiten op het terras te eten.
No comments:

Post a Comment