Tuesday, May 23, 2017

Vancouver

We zijn nog niet eens op de helft van onze roadtrip, maar door de vele dingen die we gezien en gedaan hebben voelt het alsof we al heel lang op reis zijn. Eerst maar eens bij het begin beginnen: Vancouver. Wat ons betreft een unieke stad gelegen aan het water én met prachtig uitzicht op besneeuwde bergtoppen!

 

De eerste dag hebben we de stad te voet verkend (in totaal 13.4km gelopen), oh ja en een stukje met de ferry naar Granville island waar een bezoekje aan de lokale foodhall niet mocht ontbreken. Wat nog het meest opviel was dat alles - vlees, vis, groente en fruit - zo netjes uitgestald lag.

 
 

Op zondag stond Stanley Park op het programma. We huurden fietsen bij een zeer vriendelijke meneer die de Nederlanders helden vond vanwege ons fietsgedrag en het aantal fietspaden dat wij hebben. We moesten helaas wel de in Canada verplichte fietshelm op, ondanks onze heldenstatus. Het was een prachtige dag en als je ooit Vancouver bezoekt  mag je deze fietstocht echt niet aan je voorbij laten gaan. Indrukwekkende natuur, goedgehumeurde mensen die netjes aangaven dat ze je gingen passeren en ook nog wat native art onderweg.

 

 

En ze hebben ook nog de Canadese variant op de kleine zeemeermin.

 

Dag drie, en de laatste dag in Vancouver, was een dag om onze hoogtevrees te testen op de Capilano suspension bridge. Een brug die 70m  boven een rivier hangt en best wel wiebelt. Daarnaast kon je hoog tussen de boomtoppen lopen in de treetop adventure en ervaren hoe het voelt om een eekhoorn te zijn (that is what the sign said anyway). Ook dit park is echt een aanrader. Overigens moet je hier entreegeld voor betalen. Er is wel een gratis shuttle vanaf downtown en laat die nou net precies voor ons hotel stoppen  :)

 

 
 
We verlaten nu de prachtige omgeving en relaxte sfeer van Vancouver en gaan met de trein naar Portland.

Wordt vervolgd....

No comments:

Post a Comment