Saturday, June 3, 2017

Olympic National Park, Seattle en weer naar huis

In de staat Washington zijn ze gek op country, althans de eerste radiostations die we vinden draaien alleen maar deze muziek. Na de umpteenth keer een country nummer gehoord te hebben met de tekst 'my car eats gas like hell', of iets in die richting, vonden we gelukkig een radiostation dat (oude) pophits draait. Dus ik zing onderweg lekker mee met Pat Benatar, Prince en Madonna. Het kan echter ook risico's met zich meebrengen zo'n meezingzender als je tot tranen toe moet lachen om je bijrijder die de zin 'shake it like a polaroid picture' van Outkasts hit Heya letterlijk naast je uitbeeldt. Oké, dit is waarschijnlijk een kwestie van: je had erbij  moeten zijn... Het was echt vrij grappig.
We stoppen ook af en toe om wat te eten en drinken en het landschap in ons op te nemen. 

  

Onze laatste stop voor Seattle is Sequim (spreek uit skwiem). We blijven twee nachten in dit rustige stadje om het Olympic National Parc te bezoeken. De dag van ons bezoek aan het park begint bewolkt, maar tijdens onze rit erheen begint de lucht al open te breken en uiteindelijk wordt het weer een prachtige dag (we hebben zo'n geluk met het weer!) Tja, wat moet ik verder zeggen over hoe het daar was...de foto's zeggen genoeg. We voelden ons echt 'on top of the world'. 

 


 

En er lag gewoon sneeuw! Zo hoog zaten we.

 

Dit was overigens Hurrican Ridge. Op de terugweg zijn we ook nog gestopt bij Crescent lake en de Marymere Falls. De hike naar de waterval ging door een feeëriek bos dat niet had misstaan in The Princess Bride of Lord of the Rings.

 


 


 

Toen was het tijd voor Seattle. Grote stad, druk verkeer, dus auto weer ingeleverd en te voet verder gegaan. Het wordt saai, maar ook hier mooi weer en wat een leuke stad!! We hebben ook echt wel regen gezien, maar dat was meestal onderweg of vanuit ons hotelraam terwijl we er niet uit hoefden. Er is in Seattle veel te doen en te zien, maar als je er bent neem dan in ieder geval de watertaxi naar West-Seattle. Het is een tochtje van 10 minuten voor $10 retour en je krijgt er een prachtig uitzicht voor op de skyline van de stad.

 Naast dit boottochtje hebben we ruim 10km wandelend door de stad gestruind langs Pike place market, het Seattle art museum (niet in het museum geweest maar de museumshop is zeker een bezoekje waard), de Seattle library (ontwerp van onze eigen Rem Koolhaas), Pioneer Square met het oudste gebouw van de stad en je hebt een goed uitzicht over Seattle vanaf Smith tower. We kozen ervoor om niet de Space Needle op te gaan omdat je dan obviously de Space Needle zelf niet in je uitzicht hebt, omdat je erop staat :D

 

Maar we hebben dit iconische gebouw natuurlijk wel ook van dichtbij gezien toen we naar het Museum of Pop culture gingen.

 


  

Museum is een bezoekje waard, maar verwacht niet teveel muziekgerelateerde items. Het is meer gericht op tv en film. Je kunt er wel zelf een instrument spelen in het Soundlab (dus losgegaan op de drums) of meespelen in een scène van Startrek (Erik got beamed up by Scottie).

En nu is het de dag van ons vertrek. Ons laatste ontbijtje net verorberd. Koffers inpakken en naar het vliegveld. Het waren iets meer dan 2 weken, maar door alles wat we gezien en gedaan hebben voelt het als veel langer. Op naar de bruine boterhammen met kaas!

No comments:

Post a Comment